Minnesstund

Minnesstund.

Tycker du att andra tar bra betalt för minnesstunder??

Här på Matborgen vill vi att ni inte ska välja bort minnesstunden bara för att det känns för dyrt utan för oss är det viktigast att ni får ett fint och värdigt avslut av den bortgångne.

Här bokar ni in själva er minnesstund hos oss(ni kan ju alltid fråga begravningsbyrån om ni vill, men eftersom vi inte ger dom provision som brukligt,  kanske inte intresset är så stort).

Istället ger vi er den rabatten direkt om ni betalar i förväg eller med kort/kontant i samband med minnestunden.  10% (ej alkohol) på våra redan prisvärda menyer, smart eller hur??   

Självklart fakturerar vi även dödsboet om så önskas.

Väljer ni även att vi enbart dukar upp med papperslöpare och pappersservetter istället för vita dukar och  tygservetter på våra fräscha bord så ges 10% rabatt på priset.

 

Uppdukat för minnesstund för drygt 80 personer.

 Vi kan ta upp till 160 personer i vår stora matsal som även har en stor terrass  i anslutning. Denna lokal finns att tillgå från ca: 13.00 eller tidigare för upptill 60 personer, då vi drar för draperier så att ni inte störs så av övriga lunchgäster.

Självklart finns även bärbar mikrofon som underlättar när ni håller tal och är många i vår matsal.

I vår externa matsal med viss vy mot minneslunden på Skogskyrkogården så kan vi ta in upptill 32 personer hela dagen.

Alla våra lokaler är lättåtkomliga och rymliga med hiss samt gott om toaletter varav två handikappstoaletter samt stort mingelutrymme om så önskas.

Vi ligger bara 300 meter från Skogkyrkogårdens huvudentre så det är nära och lätt att ta sig till oss. Både med bil och till fots(bara gå under tunnelbanebron och följ gångvägen längs T-banan mot Farsta så kommer du rätt in till oss).

Så vill ni få en trevlig minnesstund med god mat, lagad på plats av kunniga personer i fräscha och rymliga lokaler med personlig och trevlig service och med priser som alla har råd med så är det till oss ni ska boka er minnesstund.

och till alla som googlar adressen så ska ni veta- Det är inte utsidan som räknas utan det som finns inuti!!

Jörgen Borg

 

Minnesstundsmeny

 

Kaffe med tårta och småkakor 155:-(124:-)

Dagens lunch(mellan 11-14) och tårta 195:-(156:-)

Smörgåstårta med kaffe, dryck och småkakor 195:-(156:-)

_DSC9857

I alla förslag nedan så ingår valfri tårta/tårtor från Borgs Bageri el. en härligt god och mättande chokladbit med lättvispad vaniljgrädde, kaffe och mineralvatten.

Tre goda snittar 220:-(176:-)

Fyra goda snittar 255:-(204:-)

Räksmörgås med handskalade räkor och egengjord majonäs 255:-(204:-)

Smörgåstårta med kallrökt lax och räkor eller egengrillad rostbiff med  riven Västerbottenost 225:-(180:-)

Lyxig landgång med räkor, lax, pastrami och annat gott 275:-(220:-)

Matborgens delikatesstallrik med klassisk tunnbrödskorg i mitten 275:-(220:-)

Matborgens delikatesstallrik, som ovan men bara mera 350:-(280:-)

          

Eller varför inte servera en läcker buffe på minnesstunden, enkelt och gott, varm eller kall, eller både och, budget eller lyxigare och det bästa av allt är att det alltid finns något som passar till varje gäst.

Här nedan kommer några förslag, eller varför inte själva välja inriktning( sommar, höst, italiensk, ryskinspirerad m.m.) så fixar vi en prisvärd buffe till eran minnesstund.

Kallskuret fat med 3 sorters kallskuret och krämig potatisgratäng samt grönsallad 195:-(156:-)

Soppisen En mättande gulaschsoppa, en härligt vitlöksdoftande linssoppa och en ljuvlig hummersmaksatt fisk och räksoppa, serveras med bröd, smör och ost samt grönsallad 195:-(156:-) , en favorit tycker många.   

Matborgens Buffe :  Härlig uppdukad buffe med dagens delikatesser som vi lovar att ni kommer bli både mätta och nöjda med  både varma och kalla rätter.

300:-(240:-)      Lite mera   375:-(300:-)

Eller varför inte njuta av  en härligt god husmanskosträtt såsom:

Egentrillade köttbullar med gräddsås, kokt potatis och lingon 225:-(180:-)

Rimmad lax med dillstuvad potatis 225:-(180:-)

Wallenbergare med rårörda lingon 225:-(180:-)

Priser inom parantes är med full rabatt 20%(betalning på plats och uppdukning med pappersservetter och löpare)

Hos oss är nästan allt möjligt att fixa, kontakta oss gärna så ska vi göra allt för att uppfylla era önskemål och få minnesstunden just som ni vill ha den – det är det som är service.

Vi dukar alltid upp med vita dukar och tygservetter(önskas bara pappersservetter och löpare så ges 10% rabatt) ställer fram ett minnesbord med blomma och ljusstake.(Ta med foto i ram om ni önskar)

Alla priser är totalpriser inklusive lokalhyra och all alkoholfri dryck) samt mervärdeskatt. För minnesstund som varar efter 15.30 så tillkommer 25:-/person.

 Önskas starkare drycker så har vi fullständiga rättigheter.

1 glas husets vin                                55:-                               Flaska 200:-
1 glas Cantina Zaccagnini               70:-                               Flaska 280:-

Mousserande Prosecco Treviso                                          Flaska 300:-

Mellerud utmärkta pilsner           50:-
Avec cl.                                                20:-

Minst 2 arbetsdagar vill vi ha bekräftelse på antalet gäster. Vi debiterar beställt antal kuvert. För intoleranta/allergiska veganska m.fl  gäster så har vi alternativ, men det underlättar om vi får veta 2 dagar innan minnesstunden vilka livsmedel som man inte tål eller valt att inte äta.